Látkové kytičky na způsob kanzashi

Kategorie:
Datum vložení:
Šití
25.08.2013                   19:39:33
Počet kusů:
1
Doba přípravy:
Asi 1/2 hodiny
Potřeby:

Šablona ze čtvrtky - kruh o průměru 8 cm
nůžky,jehla, nit
zavírací špendlík
knoflík
zbytky látek, nejlépe tenké bavlny nebo batistu,stačí kousek cca o velikosti kapesníku, případně se dají použít přímo kapesníky, které vám leží doma nevyužité, a pořád dostáváte jako dárek další a další.... Dá se použít i organza, kraje se ale musí lehce ožehnout, aby se netřepila. Dokonce jsem zkusila i netkaný textil - utěrku, a také to šlo :-)

Postup:

Podle šablony nakreslíme na látku 5 kruhů a vystřihneme. Každý kruh přeložíme v polovině a vzniklý půlkruh znovu přeložíme, máme tedy čtvrtkruh. V oblouku prošijeme přibližně půl cm od kraje řídkým předním stehem , začneme od místa, kde se přeložená látka setkává. Lehce nabereme a stejně prošijeme všechny okvětní plátky, aniž bychom nit stříhaly. Dáváme pozor, aby všechny plátky měly přeložku stejným směrem. Poslední nabraný plátek přišijeme k prvnímu, utáhneme a prošíváme vršky skladů nejdřív z lícu, důkladně utahujeme, pak z rubu, opět utahujeme. Aby nebylo vidět středový otvor, přišijeme v rubu čtvereček stejné látky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm (stříháme přibližně 2x2cm), z lícu všijeme knoflík a nakonec do rubu zapínací špendlík.
Použití: na sako či kabát, k ozdobení tašky, ale i na sponu do vlasů nebo čelenku. Ještě jsem nezkusila použít tyto kytičky na ozdobu věnečků, pletených z papíru, třeba by to také šlo?

Poznámka:

Kytičky se mohou dělat i menší, minimálně však o průměru kruhu 7 cm. Kdo chce větší, tak si udělá kruh 9 nebo 10 cm, to je maximum, větší kytky už nejsou hezké.

udělit plusový bod - udělit plusový bod
Počet bodů: 3
         

Fotografie

Látkové kytičky na způsob kanzashi
Z odstřižků bavlny

Komentáře k práci "Látkové kytičky na způsob kanzashi"

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.10.2021 11:16:56
  nahlásit
 

Velké díky...tvořím čelenku pro vílu Amálku a takové květy jsou ideální...Díky za inspiraci.

autor: Ivana Ch
vloženo: 26.08.2013 03:32:32
 

smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz - Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: - do kolonky zadejte aktuální rok (např.: 2024)
   

Tématické fráze

látkové květiny návod jak ušít látkovou kytičku látkové kytky návod návod na šité látkové kytičky návod kytičky z látky kanzashi šablona jak udělat kytičku z látky kanzashi květiny z látkových stuh kanzashi šablony návod na kanzashi kytičky kanzashi látkové kytičky kytička z látky šité kytičky návod na látkovou kytičku látková kytka návod youtube látkové květiny kanzashi látková kytka návod na látkové kytičky kanzashi jak ušít kytičku látkové kytky do vlasů látkové kytičky návod návod na kytičky z látky youtube kanzashi návod šablony na kytičky kanzashi kanzashi návody návod na šití látkových kytiček šablona kytička kanzashi látkové kytičky kanzashi návod šité kytičky z látky návod na látkové kytičky jak udělat látkovou kytičku látková kytička kytičky z látky jak ušít kytičky jak usit kytku látkové kytky kytička z látky návod kytičky do vlasů kytičky z látky návod látková kytička návod


Statistiky ručních prací

Za týden: 8 prací
Za měsíc: 12 prací
Celkem: 1897 prací
S fotkou: 1772 prací
Copyright © 2008 - 2024 www.topkonicek.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
Linka
PHP: www.j-soft.cz | info@topkonicek.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Kontakty
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz