Práce smí hodnotit pouze přihlášení uživatelé


Návod na výrobu diplomu

Kategorie:
Datum vložení:
Tvoření s dětmi
15.08.2016                   12:37:22
Potřeby:

papír
lepidlo
nůžky
rámeček
fixa


Postup:

Než si pustíte do samotné výroby diplomu, sežeňte si kvalitní papír. Ten si můžete zakoupit v papírnictví anebo v obchodech specializující se na kancelářské a školní potřeby. Výběr je tu bohatý. Mají tu klasické bílé či barevné papíry, tak i listy s tištěnými ozdobnými detaily. Je jenom na vás jakou variantu papíru si zvolíte.

Ti z vás co preferují originalitu a jedinečné provedení, pak se jistojistě pustí do výroby vlastního papíru. Co k tomu budete potřebovat? Předem si nachystejte pomůcky jako lavor anebo mísu, mixér, rámeček se sítem, váleček, textilii atd. Jako základní surovinu může využít recyklovatelný papír anebo primární rostlinná vlákna. Na paměti mějte, že rostlina musí obsahovat co nejvíce celulózy. Vše důkladně rozemelete na kaši a přidejte dostatečné množství vody. Poté provedete filtraci, v tomto okamžiku se na sítu vytváří tenká vrstva papíroviny. Ta se zbavuje vody. Síto s papírovinou překlopte na připravenou textilii. Následně projeďte po sítu válečkem, tím zbavíte papírovinu přebytečnou vodou. Poté odstraňte rámeček. Máte hotový jedinečný arch papíru, který si dle vaší fantazie můžete dozdobit. Na ozdobu použijte třpytky a podobné materiály. Takto zhotovené archy se vkládají do lisu, kde se nechají určitou dobu. V domáckém prostředí nám k zatížení postačí několik knih. Tedy listy vložíte na desky a ty zatížíte silnějšími svazky knih. Pak se vylisované archy vyndají a suší se na rovné ploše a to na vzduchu. Nakonec se papír přežehlí žehličkou.

Tento unikátní arch papíru si můžete dozdobit samolepkami či jinými obrázkovými motivy. Chybět tu nemohou ani nachystané řádky, které zvýrazníte černou nebo barevnou fixou. Do nichž ručně vypíšete následující údaje: název diplomu, jméno oceněného, umístění a za jakým účelem byl diplom vystaven. Samozřejmostí je i jméno udělujícího, datum a místo. Veškerý text musí být na pohled pěkný a kultivovaný. Takto ručně vyrobený diplom můžete doladit pečetí.

Ukázky již hotových pohárů naleznete [uri]http://www.pohary-bauer.cz/papirove-diplomy/[/uri].

Autor: petanas
udělit plusový bod - udělit plusový bod
Počet bodů: 0
         

Fotografie

Návod na výrobu diplomu
diplom

Komentáře k práci "Návod na výrobu diplomu"

K práci nejsou žádné komentáře.


Přidat komentář

Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz - Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: - do kolonky zadejte aktuální rok (např.: 2024)
   

Tématické fráze

návod na vãnočního skřítka výroba vánočních skritku vánočních skřítek vyroba vánoční skřítci výroba vánoční skřítek návod na výrobu návody na výrobu vánočních skřítků vánoční skřítek výroba návod výroba diplomu výroba vánočního skřítka jak vyrobit diplom vyrábíme skřítky vyrábíme vánočního skřítka vyroba skritku ruční výroba skřítků návod na výrobu skřítka návod na výrobu skřítků navod na vyrobu vanocnich skritku výroba vánočních skřítků jak se vyrabi skřítek jak vyrobit pečeť vánoční šitý skřítek výroba vánoční skřítek rámeček na diplom skřítkové vyroba výroba skřítka vánoční skřítek návod jak se vyrábí vánoční skřítek výroba bambule návod jak vyrobit vánočního skřítka jak vyrobit vanoční skřítky diplom výroba tvoření diplomů vanočni skřitek ručni vyroba návod na výrobu vánočního skřítka jak vyrobit látkového vánočního skřítka vánoční skřítek výroba jak vyrobit skřítka šitý vánoční skřítek návod šité skřítky návod jak udělat diplom vánoční skřítci návod návod na šitý skřítek


Statistiky ručních prací

Za týden: 8 prací
Za měsíc: 12 prací
Celkem: 1897 prací
S fotkou: 1772 prací
Copyright © 2008 - 2024 www.topkonicek.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
Linka
PHP: www.j-soft.cz | info@topkonicek.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Kontakty
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz