Jak ušít roušku

Kategorie:
Datum vložení:
Šití
15.01.2022                   09:56:30
Počet kusů:
1
Potřeby:

Bavlněná látka
Nůžky
Šicí stroj

Postup:

Na co nesmíte zapomenout, než se pustíte do samotné výroby roušek?
1. Na výrobu vždy používejte pouze látky ze 100% bavlny. Poslouží vám nejen prostěradla, ale i starší kousky z vašeho šatníku, které již nevyužijete. Nikdy nepoužívejte látky ze syntaktických vláken! Při vyváření roušek by pak nedocházelo k úplné sterilizaci látky.
2. Místo uměle vytvořených gumiček si před samotným šitím nařežte z bavlněné či lněné látky pásky dle potřebné velikosti. Zabráníte tak nepříjemnému zařezávání gumiček do vašich uší.
3. I přesto, že chcete své zdraví chránit co možná nejvíce, vyvarujte se vkládání po domácky vyrobených filtrů do kapsy roušky – mohli byste si vážně poškodit dýchací ústrojí.
4. Roušky tvořte raději v o něco větších velikostech než ve skutečnosti potřebujete. Bavlněné látky mají tendenci se při praní na vyšší teploty srážet.

Postup:
1. Z bavlněné látky si vystřihněte obdélník o rozměrech 25 x 20 centimetrů.
2. Aby se vám rouška při opakovaném používání (podmíněné dokonalým vypráním) nezačala po nějaké době třepit, olemujte ji. Můžete si zde pohrát s barvami a různými potisky.
3. Po olemování přijdou na řadu předem připravené pásky. Pokud si nevíte rady s délkou pásku, nejjednodušší variantou je naměřit pásek dle obvodu vaší hlavy, a patřičně jej tak zkrátit. Každý z pásků přeložte na polovinu a přišijte je z každé strany k roušce klasickým či křížkovým stehem.
4. Takto připravenou roušku vyperte na 90 stupňů ve vaší automatické pračce.

Poznámka:

https://www.arecenze.cz/sici-stroje/

udělit plusový bod - udělit plusový bod
Počet bodů: 0
         

Komentáře k práci "Jak ušít roušku"

K práci nejsou žádné komentáře.


Přidat komentář

Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz - Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: - do kolonky zadejte aktuální rok (např.: 2024)
   

Tématické fráze

mimibazar.cz návody na ruční práce origami návody mimibazar háčkování vánoční tvoření s dětmi háčkovaná čepice návod malování vajíček ruční práce návody dušičková vazba výroba návod adventní věnec z odličovacích tamponů pletení z papíru pro začátečníky vánoční výrobky s dětmi zdobení perníčků inspirace návod na dírkované háčkování mimibazar.cz návody na ruční práce zdobení perníčků háčkované čepičky velikonoční tvoření jak usit rousku dušičková výzdoba hrobů velikonoční přání ke stažení návod na háčkovanou čepici vizovické těsto na modelování origami návody zdarma pletení z papíru top konicek háčkování čepic falešný patchwork jak darovat penize ruční práce rucni prace navody a postupy zviratka z koralku ruční práce dušičkové vazby na hrob šablony na velikonoce k vytisknutí velikonoce šablony k vytisknutí topkonicek ruční pletení modely s návodem velikonoční přání pletení z papíru vánoční vyrobky z papiru velikonoční dekorace návody minibazar ruční práce háčkování


Statistiky ručních prací

Za týden: 1 prací
Za měsíc: 2 prací
Celkem: 1899 prací
S fotkou: 1772 prací
Copyright © 2008 - 2024 www.topkonicek.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
Linka
PHP: www.j-soft.cz | info@topkonicek.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Kontakty
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz