Jak ušít roušku

Kategorie:
Datum vložení:
Šití
15.01.2022                   09:56:30
Počet kusů:
1
Potřeby:

Bavlněná látka
Nůžky
Šicí stroj


Postup:

Na co nesmíte zapomenout, než se pustíte do samotné výroby roušek?
1. Na výrobu vždy používejte pouze látky ze 100% bavlny. Poslouží vám nejen prostěradla, ale i starší kousky z vašeho šatníku, které již nevyužijete. Nikdy nepoužívejte látky ze syntaktických vláken! Při vyváření roušek by pak nedocházelo k úplné sterilizaci látky.
2. Místo uměle vytvořených gumiček si před samotným šitím nařežte z bavlněné či lněné látky pásky dle potřebné velikosti. Zabráníte tak nepříjemnému zařezávání gumiček do vašich uší.
3. I přesto, že chcete své zdraví chránit co možná nejvíce, vyvarujte se vkládání po domácky vyrobených filtrů do kapsy roušky – mohli byste si vážně poškodit dýchací ústrojí.
4. Roušky tvořte raději v o něco větších velikostech než ve skutečnosti potřebujete. Bavlněné látky mají tendenci se při praní na vyšší teploty srážet.

Postup:
1. Z bavlněné látky si vystřihněte obdélník o rozměrech 25 x 20 centimetrů.
2. Aby se vám rouška při opakovaném používání (podmíněné dokonalým vypráním) nezačala po nějaké době třepit, olemujte ji. Můžete si zde pohrát s barvami a různými potisky.
3. Po olemování přijdou na řadu předem připravené pásky. Pokud si nevíte rady s délkou pásku, nejjednodušší variantou je naměřit pásek dle obvodu vaší hlavy, a patřičně jej tak zkrátit. Každý z pásků přeložte na polovinu a přišijte je z každé strany k roušce klasickým či křížkovým stehem.
4. Takto připravenou roušku vyperte na 90 stupňů ve vaší automatické pračce.

Poznámka:

https://www.arecenze.cz/sici-stroje/

udělit plusový bod - udělit plusový bod
Počet bodů: 0
         

Komentáře k práci "Jak ušít roušku"

K práci nejsou žádné komentáře.


Přidat komentář

Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz - Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: - do kolonky zadejte aktuální rok (např.: 2024)
   

Tématické fráze

mimibazar.cz návody na ruční práce velikonoční dekorace návody zdobení perníčků inspirace ruční pletení modely s návodem dušičková vazba výroba návod háčkované čepičky ruční práce rucni prace navody a postupy vizovické těsto na modelování zdobení perníčků velikonoční přání pletení z papíru vánoční mimibazar.cz návody na ruční práce háčkovaná čepice návod topkonicek adventní věnec z odličovacích tamponů jak usit rousku vánoční výrobky s dětmi origami návody zdarma minibazar ruční práce háčkování ruční práce návody falešný patchwork vánoční tvoření s dětmi návod na dírkované háčkování ruční práce top konicek jak darovat penize mimibazar háčkování velikonoční přání ke stažení velikonoce šablony k vytisknutí dušičkové vazby na hrob háčkování čepic pletení z papíru dušičková výzdoba hrobů malování vajíček vyrobky z papiru zviratka z koralku šablony na velikonoce k vytisknutí návod na háčkovanou čepici velikonoční tvoření pletení z papíru pro začátečníky origami návody


Statistiky ručních prací

Za týden: 1 prací
Za měsíc: 3 prací
Celkem: 1888 prací
S fotkou: 1767 prací
Copyright © 2008 - 2024 www.topkonicek.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
Linka
PHP: www.j-soft.cz | info@topkonicek.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Kontakty
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz