Práce smí hodnotit pouze přihlášení uživatelé


Jak ušít roušku

Kategorie:
Datum vložení:
Šití
15.01.2022                   09:56:30
Počet kusů:
1
Potřeby:

Bavlněná látka
Nůžky
Šicí stroj

Postup:

Na co nesmíte zapomenout, než se pustíte do samotné výroby roušek?
1. Na výrobu vždy používejte pouze látky ze 100% bavlny. Poslouží vám nejen prostěradla, ale i starší kousky z vašeho šatníku, které již nevyužijete. Nikdy nepoužívejte látky ze syntaktických vláken! Při vyváření roušek by pak nedocházelo k úplné sterilizaci látky.
2. Místo uměle vytvořených gumiček si před samotným šitím nařežte z bavlněné či lněné látky pásky dle potřebné velikosti. Zabráníte tak nepříjemnému zařezávání gumiček do vašich uší.
3. I přesto, že chcete své zdraví chránit co možná nejvíce, vyvarujte se vkládání po domácky vyrobených filtrů do kapsy roušky – mohli byste si vážně poškodit dýchací ústrojí.
4. Roušky tvořte raději v o něco větších velikostech než ve skutečnosti potřebujete. Bavlněné látky mají tendenci se při praní na vyšší teploty srážet.

Postup:
1. Z bavlněné látky si vystřihněte obdélník o rozměrech 25 x 20 centimetrů.
2. Aby se vám rouška při opakovaném používání (podmíněné dokonalým vypráním) nezačala po nějaké době třepit, olemujte ji. Můžete si zde pohrát s barvami a různými potisky.
3. Po olemování přijdou na řadu předem připravené pásky. Pokud si nevíte rady s délkou pásku, nejjednodušší variantou je naměřit pásek dle obvodu vaší hlavy, a patřičně jej tak zkrátit. Každý z pásků přeložte na polovinu a přišijte je z každé strany k roušce klasickým či křížkovým stehem.
4. Takto připravenou roušku vyperte na 90 stupňů ve vaší automatické pračce.

Poznámka:

https://www.arecenze.cz/sici-stroje/

udělit plusový bod - udělit plusový bod
Počet bodů: 0
         

Komentáře k práci "Jak ušít roušku"

K práci nejsou žádné komentáře.


Přidat komentář

Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz - Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: - do kolonky zadejte aktuální rok (např.: 2024)
   

Tématické fráze

pletení z papíru vánoční zdobení perníčků inspirace falešný patchwork návod na dírkované háčkování velikonoční tvoření velikonoční přání ke stažení háčkované čepičky ruční pletení modely s návodem mimibazar háčkování topkonicek vánoční tvoření s dětmi velikonoční přání šablony na velikonoce k vytisknutí minibazar ruční práce háčkování pletení z papíru pro začátečníky rucni prace navody a postupy pletení z papíru dušičkové vazby na hrob háčkování čepic malování vajíček zviratka z koralku vyrobky z papiru adventní věnec z odličovacích tamponů jak usit rousku origami návody zdarma vizovické těsto na modelování ruční práce návody origami návody dušičková vazba výroba návod dušičková výzdoba hrobů ruční práce velikonoční dekorace návody háčkovaná čepice návod zdobení perníčků ruční práce jak darovat penize mimibazar.cz návody na ruční práce top konicek velikonoce šablony k vytisknutí vánoční výrobky s dětmi mimibazar.cz návody na ruční práce návod na háčkovanou čepici


Statistiky ručních prací

Za týden: 2 prací
Za měsíc: 2 prací
Celkem: 1900 prací
S fotkou: 1772 prací
Copyright © 2008 - 2024 www.topkonicek.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
Linka
PHP: www.j-soft.cz | info@topkonicek.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Kontakty
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz