Práce smí hodnotit pouze přihlášení uživatelé


Látkové kytičky na způsob kanzashi

Kategorie:
Datum vložení:
Šití
25.08.2013                   19:39:33
Počet kusů:
1
Doba přípravy:
Asi 1/2 hodiny
Potřeby:

Šablona ze čtvrtky - kruh o průměru 8 cm
nůžky,jehla, nit
zavírací špendlík
knoflík
zbytky látek, nejlépe tenké bavlny nebo batistu,stačí kousek cca o velikosti kapesníku, případně se dají použít přímo kapesníky, které vám leží doma nevyužité, a pořád dostáváte jako dárek další a další.... Dá se použít i organza, kraje se ale musí lehce ožehnout, aby se netřepila. Dokonce jsem zkusila i netkaný textil - utěrku, a také to šlo :-)

Postup:

Podle šablony nakreslíme na látku 5 kruhů a vystřihneme. Každý kruh přeložíme v polovině a vzniklý půlkruh znovu přeložíme, máme tedy čtvrtkruh. V oblouku prošijeme přibližně půl cm od kraje řídkým předním stehem , začneme od místa, kde se přeložená látka setkává. Lehce nabereme a stejně prošijeme všechny okvětní plátky, aniž bychom nit stříhaly. Dáváme pozor, aby všechny plátky měly přeložku stejným směrem. Poslední nabraný plátek přišijeme k prvnímu, utáhneme a prošíváme vršky skladů nejdřív z lícu, důkladně utahujeme, pak z rubu, opět utahujeme. Aby nebylo vidět středový otvor, přišijeme v rubu čtvereček stejné látky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm (stříháme přibližně 2x2cm), z lícu všijeme knoflík a nakonec do rubu zapínací špendlík.
Použití: na sako či kabát, k ozdobení tašky, ale i na sponu do vlasů nebo čelenku. Ještě jsem nezkusila použít tyto kytičky na ozdobu věnečků, pletených z papíru, třeba by to také šlo?

Poznámka:

Kytičky se mohou dělat i menší, minimálně však o průměru kruhu 7 cm. Kdo chce větší, tak si udělá kruh 9 nebo 10 cm, to je maximum, větší kytky už nejsou hezké.

udělit plusový bod - udělit plusový bod
Počet bodů: 3
         

Fotografie

Látkové kytičky na způsob kanzashi
Z odstřižků bavlny

Komentáře k práci "Látkové kytičky na způsob kanzashi"

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.10.2021 11:16:56
  nahlásit
 

Velké díky...tvořím čelenku pro vílu Amálku a takové květy jsou ideální...Díky za inspiraci.

autor: Ivana Ch
vloženo: 26.08.2013 03:32:32
 

smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz - Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: - do kolonky zadejte aktuální rok (např.: 2024)
   

Tématické fráze

jak usit kytku látková kytka návod youtube látkové květiny kanzashi látkové kytičky kytičky z látky návod návod na látkovou kytičku kanzashi látkové kytičky látkové kytky do vlasů návod na kanzashi látkové květiny návod jak udělat kytičku z látky jak udělat látkovou kytičku jak ušít kytičky látkové kytky návod látkové kytky šité kytičky kytička z látky návod šité kytičky z látky kytičky kanzashi návod na látkové kytičky kanzashi jak ušít kytičku návod na látkové kytičky kytičky z látky návod na šité látkové kytičky kytičky do vlasů látkové kytičky návod návod na kytičky z látky kanzashi šablony jak ušít látkovou kytičku látková kytička návod youtube kanzashi návod kanzashi návod látková kytka kanzashi návody šablony na kytičky kanzashi návod na šití látkových kytiček kytička z látky šablona kytička látková kytička kanzashi šablona kanzashi květiny z látkových stuh návod kytičky z látky


Statistiky ručních prací

Za týden: 1 prací
Za měsíc: 2 prací
Celkem: 1899 prací
S fotkou: 1772 prací
Copyright © 2008 - 2024 www.topkonicek.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
Linka
PHP: www.j-soft.cz | info@topkonicek.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Kontakty
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz